Tuintips oktober / november

Oktober en november de beste maanden om aan te planten!
Oktober en november zijn de ideale maanden om te planten en te verplanten. Bomen en heesters gaan langzaam hun rustperiode in waardoor ze minder kwetsbaar zijn. Daarnaast zit de reservewarmte van de zomer nog in de grond, waardoor na het (ver)planten de wortels beter kiemen en zich zodoende sneller herstellen en vastzetten. Het grote voordeel hierbij is dat de heesters en bomen in het voorjaar meteen met hun groei beginnen en dus een voorsprong hebben op in het voorjaar verplante bomen en struiken. Bij bladverliezende heesters en bomen kunt u met verplanten beginnen zodra het blad eraf is gevallen. Groenblijvende soorten kunnen meteen worden verplant.

Onze fruitbomen Geven in okotber/november prachtige vruchten!

Let er wel op dat bij het verplanten er een goede kluit aan de boom of struik zit. Snoei bij het verplanten meteen de boom of struik. Immers, u steekt er flink wat wortels af, dus kan er minder water worden opgenomen. Wanneer u verzuimt te snoeien, kan de plant verdrogen en afsterven.

Bomen kunnen worden gesnoeid. Bloembollen kunnen worden geplant. Als u uw hagen nog niet heeft geschoren, kan dat de eerste helft van oktober nog net, maar wacht niet te lang meer

Kortom: plant en verplant in het najaar, dit is de beste periode van het jaar.

Voor algemene tuintips kijk verder op deze site.