Tuintips maart/april

Maart en april zijn de maanden waarin de tuin weer tot leven komt. De winter is voorbij, de temperaturen stijgen en de knoppen zwellen aan.

Een mooie tijd om uw tuin weer op orde te krijgen voor de komende zomer. U kunt nu volop planten. Bladverliezende bomen en struiken met kluit kunt u planten zolang deze nog niet in blad staan. Let erop dat u bij het planten de gewassen goed inwatert door een gietrand rondom de stam aan te brengen. Ook in de eerste zomer zult u regelmatig moeten bijwateren. Bij de algemene tuintips staat beschreven hoe u moet aanplanten.

Bloeiende heesters kunt u snoeien direct na de bloei. Hagen die nog niet de gewenste hoogte en breedte hebben bereikt kunt u nu ook snoeien. Eventueel nog een keer in augustus/september.

Kunstmest

Rozen kunt u kort terugknippen en meteen voeding.

Daarnaast is het nu de tijd om mest toe te dienen. Wij adviseren hiervoor gedroogde kippenmest. Strooi dit door uw borders en over het gras, niet al te dicht, kippenmest is nogal scherp. Werk het niet in de bodem, maar laat het liggen, zodat het er op een natuurlijke manier inregent. U zult zich verbazen over de groei in uw tuin.

Ook kunt u nu kieseriet strooien. Dit is een sporenelement met magnesium en zorgt voor diepe kleuren van uw planten en gras.