Kwekerij Bakker

Voor de betere tuinplanten

Alle productgroepen   Sierheesters

Prunus laurocerasus Caucasica (laurierkers)

Prunus laurocerasus Caucasica (laurierkers)
Deze Laurierstruik is uitstekend te snoeien bijvoorbeeld in de vorm van een haag. Door de groeikracht van de Laurier is de minimale hoogte van de haag ca. 100 cm. Wanneer niet gesnoeid, zal deze plant in de loop der jaren de hoogte van ca. 3 meter bereiken.
De bloemkleur is wit en de bloeitijd is van ca. april tot en met mei.
De bladeren zijn glanzend donker groen. In de winter bladhoudend.
Het is een tolerante plant, die ook op moeilijke standplaatsen nog gedijt. Vraagt een voedselrijke, vochthoudende 'gemiddelde' bodem. Dus niet te zware of te lichte grond. Kan goed tegen de volle zon, maar voldoet ook in gefilterd licht tussen andere planten. Deze plant is, vanwege oppervlakkige worteling of grote vochtopname, lastig met andere planten te combineren. Verdraagt een temperatuur tot - 20 graden C. Plantadvies voor heggen 3 tot 5 planten per strekkende meter.
Bijvoorbeeld voor aanplant als (wind)beschutting in tuinen en openbaar groen.
Jaarlijks 1 of 2 keer snoeien houd uw laurierhaag mooi strak en gezond. Afgevallen snoeihout niet door dieren laten opeten, maar afvoeren of composteren. Dit vanwege het feit dat de laurier giftige stoffen bevat.

Standaard bemesting voor heesters en vaste planten voldoet over het algemeen prima! Volg de aanwijzingen op de verpakking.

Tip
Gebruik de takken of bladeren van uw laurier eens om er een leuke krans van te maken, samen met wat andere takken zijn de mooiste creatie’s mogelijk met uw snoeiafval.
Aan de informatie op deze website kunnen geen rechten worden ontleend!